Nice to meet you! 

Hi! Mijn naam is Laura Boudesteijn, 32 jaar en geboren en getogen in Noord-Brabant, Waalwijk. Ik ben moeder van 2 kleine kinderen, Guus (3 jaar) en Anna (1 jaar). 

In het dagelijks leven sta ik een aantal dagen voor de klas en ben ik cultuurcoördinator op een praktijkschool. Naast mijn baan in het onderwijs werk ik als portretschilder en teken / schilder ik portretten in opdracht.  

Portret tekening laten maken.
Portret tekening laten maken.

Ik kan een van mijn eerste schilderijen in opdracht nog goed herinneren. Dit was voor één van mijn cursisten waarvan haar man vanwege een hartstilstand kort daarvoor was overleden. Ze vroeg mij om een schilderij te maken ter nagedachtenis aan hem. 

Samen met haar heb ik een aantal toetsen op het doek gezet. Dit was een heel bijzonder en intiem moment. Toen het schilderij klaar was vloog ze in mijn armen, allebei met tranen in onze ogen. 
Ze besloot het schilderij te onthullen aan familie en vrienden toen haar man 1 jaar was overleden. Nu ik deze tekst schrijf, krijg ik weer kippenvel. Hoe bijzonder is het dat ik met mijn werk voor deze klant van zo'n grote betekenis mag zijn. 

 

Moeder, docent en portretschilder

Ondanks dat het thuis soms lekker druk en hectisch kan zijn met de kinderen geniet ik van de combinatie moeder, docent en portretschilder.  

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht (HKU). Mijn afstudeerwerk bestond uit, je raadt het waarschijnlijk al: portretten. Mensen en het verhaal achter de persoon intrigeren mij en maken mij nieuwsgierig, vandaar ook mijn baan binnen het onderwijs. 

Direct na mijn studie ben ik begonnen met het geven van schilderlessen en het maken van portretten in opdracht. Dit verwaterde een beetje vanwege mijn master Educational Needs en geen eigen atelier, tot mijn oudste zoon werd geboren. 

"Even mijn gedachtes uitzetten en creatief bezig zijn"

 

Ik pakte het schilderen weer op en merkte dat dit voor mij echt een uitlaadklep is. Even mijn gedachtes uitzetten in het drukke bestaan met werk, huishouden en kindjes opvoeden.  Onlangs was ik op een creatief event en merkte ik op dat er veel meer vrouwen / moeders rond mijn leeftijd waren die tegen hetzelfde aanliepen en hun ontspanning vinden in het creatief bezig zijn. 

 

De invloed van portret tekenen op mijn leven. 

Ik ben zelf niet iemand die foto's in mijn woonkamer zet of een standaard schilderijtje aan de muur hangt. Ik vind het leuk als de dingen in mijn woonkamer een eigen verhaal hebben, dat kan uiteenlopen van de nootjes die ik samen met mijn kinderen in de bossen vind tot de vaasjes van Foekje Fleur.  Hierdoor ben ik ook een aantal jaar geleden begonnen met het schilderen van de babyfoto's van mijn zoon. 

Hierop reageerde mijn omgeving zo enthousiast dat ik dit ben gaan delen op social media. De reacties waren hartverwarmend en hieruit volgde snel meerdere aanvragen. Nu ruim 3 jaar verder had ik nooit durven dromen dat dat ene schilderijtje van Guus zoveel teweeg zou brengen. 

"Dat mijn portretten deze emoties op kunnen roepen had ik nooit verwacht "

 

Nu ik zelf ouder word, en meer van de wereld om mij heen ervaar, ben ik mij nog bewuster wat fijne herinneringen voor iemand betekenen. Dat ik hieraan kan bijdragen en een klein onderdeel mag zijn van dit stukje geluk blijft bijzonder. 

 

Met lieve groet,
Laura Boudesteijn

Portret tekening laten maken.

Wat zeggen klanten over mijn werk? 

Portret tekening laten maken.
Portret tekening laten maken.
Portret tekening laten maken.
Portret tekening laten maken.
Portret tekening laten maken.