DIY maak je eigen inkt silhouette

Zelf een uniek werk maken als herinnering? Ik weet zeker dat jij dit kan en ik ga je hierbij helpen! In dit pakket zitten alle benodigdheden en via mijn eenvoudige video uitleg neem ik je stap voor stap mee.  Heel veel succes en plezier met dit  Sumi pakket, oftewel zwarte inkt pakket.

inktsilhouette, portretschilder, diy-pakker, inkt , schilderij zelf maken

Wat zit er allemaal in dit DIY- pakket?

- 3 x A6 (10,5 x 14,8 cm) 320 gram handgeschept aquarelpapier van het bekende merk Terschelling Schut.

- 2x A6 (10,5 x 14,8 cm)  300 gram oefen papier. 

- Carbonpapier 

- flesje met diepzwarte,  Oost-Indische inkt. 

- Penseel van het merk Antoon de Jong

 

Beschrijving

1. Kies een gewenste afbeelding

Wellicht heb je al een leuke foto in gedachte van je vriend, vriendin, kind of je eigen zwangere buik. Je kan natuurlijk ook altijd op internet zoeken naar een goede afbeelding. Enkele goede zoektermen zijn bijvoorbeeld silhouet, contour en lijntekening. Print deze foto uit op een gewenst formaat. Dit mag gewoon zwart wit zijn. Zorg er wel voor dat je goed kijkt naar de contouren (de buitenlijn).  Mocht je geen printer hebben kan je de foto ook op je laptop / tablet openen. Zorg er wel voor dat je je touchscreen uitzet. 

2 A. Carbonpapier

Bij stap 2 ga je met carbonpapier de foto overtrekken op het aquarelpapier. Pak het aquarelpapier en leg hierop het carbonpapier met de afdrukkant op het papier. Leg hierop je geprinte foto en trek met potlood de contourlijn (buitenlijn) over. Tip: zorg ervoor dat je vel stil blijft liggen en niet verschuift. 

2 B. Overtrekken vanaf de computer / tablet

Zorg ervoor dat het helemaal donker is, omdat 300 gram mooi dik papier is moet het echt goed donker zijn zodat je de contouren beter ziet. Leg je a6 papier op de gewenste afbeelding en trek deze over met potlood. 

3. Schilderen met alleen water

Je leest het goed. Je gaat bij deze stap eigenlijk je tekening inkleuren met een laagje water. Zorg ervoor dat je binnen de lijntjes blijft en het water goed verdeelt. Het mag goed nat zijn. 

4. Experimenteren met inkt

De laatste stap alweer. Dip je penseel in de inkt en laat het uitvloeien op het natgemaakte aquarelpapier. Je zal zien dat de inkt direct gaat vermengen met het water en je hele leuke effecten krijgt.  Zorg ervoor dat je het blad laat liggen tot de inkt helemaal is opgedroogd, anders krijg je druipers. 

 

Tip: je kan natuurlijk ook eerst altijd een proefversie maken op normaal papier. 

 

 

inktsilhouette, portretschilder, diy-pakker, inkt , schilderij zelf maken

Ja, ik wil deze 5 gratis tips*

Maak je eigen simpele silhouette foto en download mijn praktische tips voor het eenvoudig maken van een foto die jij kan gebruiken voor het inkt silhouette. 

* Je krijgt deze 5 gratis tips  als cadeautje bij je aanmelding voor mijn mailing. Je kunt je daar ook altijd weer voor afmelden als je de mailtjes niet langer wilt ontvangen. Ik zal hooguit 4x per jaar een mail sturen. 

In de video-tutorial zie je hoe eenvoudig het werkt: DIY pakket inkt silhouette (youtube.com)